Ademcirkel & ijsbaden

In een cirkel, verbonden met elkaar, met onszelf, met onze adem, krachtig en veilig.

Iedereen heeft zijn eigen "issues", dus ademsessies worden door elk individu anders ervaren. Een eerste ademsessie kan een openbaring zijn, maar voor sommigen is het vooral een fysieke aangelegenheid. Je lichaam weet niet wat er gebeurt en ons ego houdt niet van verandering, waardoor het nog even lastig kan zijn om in een diepere bewustzijnsstaat te komen. Lukt het je om in overgave te gaan (en hoe vaker je het doet), des te sneller kom je bij emotionele en spirituele lagen en maak je een reis door je eigen systeem. Het is magisch en niet te beschrijven.


In de veilige ruimte van een verbindende ademcirkel spreken we het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan. Goed voor je celletjes en voor je emotionele belevingswereld. Andere delen van je brein worden geactiveerd waardoor je blokkades kunt releasen. Opeens kun je routines, gedragingen en negatieve gedachtes waar je in vast zat, zien en ze doorbreken.

 

Misschien ben je bang dat een gevoel van schaamte je tegenhoudt om in een ademcirkel je emoties te uiten. Want als je moet huilen, ben je de andere deelnemers dan niet tot last? Of: kun je er wel ‘in’ komen als je geluiden om je heen hoort? Ik geloof in de kracht van delen. Geluiden van anderen kunnen je juist helpen om je eigen gevoel te durven uiten. Het idee dat de mensen om je heen ook worstelen met hun eigen stuk kan juist het effect hebben om zelf die stap te zetten. Soms is de aandacht van een individuele ademsessie nodig, maar het kan ook prettig zijn dat de begeleider niet voortdurend alle aandacht op jou richt. Zo kun je in je eigen cocon kruipen, maar ben je tegelijkertijd nooit alleen. Wanneer iemand zowel een individuele ademsessie als een ademcirkel heeft ervaren, is die laatste meestal favoriet. 


Wat moet je weten?

 • Draag comfortabele kleding
 • Zorg ervoor dat je geen volle maag hebt
 • Neem vooraf contact op als je
  • antidepressiva gebruikt,
  • hoogsensitief bent,
  • epilepsie, long en/of hart problemen hebt,
  • depressie of angst/paniek aanvallen ervaart.

Locatie: Studio Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Gent

Tijdstip: 30 juni 2024, 9u30 - 12u30

Prijs: € 75,-

 

Max aantal deelnemers: 11 volwassenen